zaterdag 1 februari 2020

Vandaag starten we met de GUINEE-blog!

Dat mag ook want de voorbereiding brengt al heel wat plezier (en wat spanning) mee.  Nog de laatste dingen regelen, zoals kippen wegdoen, kat Noortje naar Gerdien en Tjeerd, de planten naar de buren en zorgen dat de koffers niet te zwaar worden.


Maandagochtend brengt Fedde ons met de bus van Harmjaap en Wendy naar Düsseldorf. Da's ook wel nodig met 4 personen en 12 koffers, met extra spullen voor kinderen in Guinee. We vertrekken om vijf uur en pikken vervolgens Lamko en Gerard op in Arnhem-zuid. Het vliegtuig vertrekt om tien over negen. We maken een tussenstop in Parijs en stappen over op de vlucht naar Conakry, de hoofdstad van Guinee. We maken een korte tussenlanding in Nouakchott, de hoofdstad van Mauritanië. 's Avonds om half tien komen we aan in Conakry.

Waarschijnlijk redelijk bekaf gaan we vervolgens logeren bij een broer van Lamko. Ze noemen hem 'Papa Paul'. We blijven daar enkele nachten en vertrekken per auto, met chauffeur (jawel), naar Nzérékoré, onze bestemming! Daar staat de school van de Jerome Damey Foundation. Tijdens de autorit (van totaal 900 km) steken we aan in een stadje om enkele 'microkredieten' te overhandigen. Daar zullen we waarschijnlijk overnachten om de volgende dag de reis naar Nzérékoré te vervolgen.
Volgens plan komen we daar vrijdag aan.

Zo, dan weten jullie even wat ons te wachten staat ..... zonder nog de ervaringen te kennen van ons steenkolenfrans.

8 opmerkingen:

  1. Lieve Harm en Sjoerdtje, zelfs ik vind het spannend en ik ga niet eens mee, haha. Ik ga jullie in gedachten op de voet volgen. Ik wens jullie een hele mooie ervaring toe en ik kijk uit naar jullie volgende blog. Groetjes Yvette

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Lieve pap en mam,
    Heel veel succes tijdens de reis en veel zegen bij alles wat jullie meemaken. Dikke knuffel Wiet

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Leuk, dit blog! Kunnen we onze kids ook vertellen wat jullie meemaken. Goede reis!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Lieve oom Harm en tante Sjoerdtje, heel veel succes en een goede reis!!!
    Liefs van Hinke-Trijntje

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Hallo Harm en Sjoerdtje. Via Gerard kreeg ik de link naar jullie blog. Leuk! Heel veel plezier! Groet René (jullie chauffeur voor de terugrit vanuit Düsseldorf)

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Een hele goede reis gewenst, veel plezier en succes!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. We hopen dat jullie een geweldige reis hebben en veel mogen betekenen voor de kinderen daar! Noortje raakt hier al een beetje gewend. We hopen jullie veilig weer terug te zien. Knuf Tjeerd en Gerdien

    BeantwoordenVerwijderen