vrijdag 21 februari 2020

Van alles wat, vrijdag 21 februari 2020


Gerard en Lamko hebben het druk. Erg druk. De laatste voorbereidingsdag voor het verlovingsfeest van Cecile. Er moet van alles gebeuren. Ook moet gezorgd worden voor het vervoer van de schoonfamilie van Cecile vanuit Bele naar Nzérékoré. Er is een mooie oplossing om de familie te vervoeren: enkele banken achterin de Vito plaatsen. De timmerman zou iets maken, maar dat is niet gelukt. Vandaag proberen we zelf een of twee banken te plaatsen. Cecile heeft zich als kapster ontfermd over het haar van Sjoerdtje. Het resultaat is er naar: enkele vlechten op het voorhoofd, lijkend op een oude foto van Wilhelmina. Grappig. Sjoerdtje overhandigde een brief van Marja Urbach aan de voorzitter van JDFGuinee, Vivianne Damey.



Vandaag van alles wat geschreven over de ‘openbare ruimte’ in Guinee, in het bijzonder in Nzérékoré. 



En … het heeft geregend. Eerst een harde wind. En de ogen beschermen tegen opwaaiend zand en stof. Toen een korte plensregen met opspattend water op de daken en op het erf. 



Met als gevolg dat het heerlijk is afgekoeld, met een mooie Hollandse zomeravond tot gevolg. Dát was al bijzonder en vervolgens kregen we nog een schotel met de sprinkhanen van eergisteren  opgediend. Een lekkernij. Wel zo nu en dan wat scherpe pootjes uitspuwen :>]  



1 opmerking:

  1. Ha lieve mensen,

    We genieten van jullie dagelijkse feuilleton. Een gezegend vervolg in Gods nabijheid toegewenst.

    Hartelijke groeten, Toos & Arie

    BeantwoordenVerwijderen